Vår goda mat lagas av vår kock Johanna. Hon lagar den största delen av maten från grunden och bjuder på ett utbud av kött, fisk och vegetariskt, och mycket frukt och grönt. Hon bakar bröd varje vecka och förbereder dagligen goda och nyttiga mellanmål till barnen.

Vi äter lunch tillsammans i matsalen där det finns gott om plats för alla. Johanna sitter med vid bordet under lunchen, vilket möjliggör för barnen att ställa frågor om maten. När de lär känna personen som lagat maten så ökar deras intresse för att testa nya saker, och de är måna om att berätta när något var extra gott. 

Barnen får vara med och förbereda mellis eller grönsaker, något som är väldigt uppskattat. Johanna hälsar ofta på i barngruppen och lär känna barnen bättre, men också för att samtala om vilken mat de tycker om. Att få möjligheten att påverka vilken mat som serveras ger dem ett reellt inflytande i sin vardag på Trumslagaren.

Mat är viktigt för hälsa och trivsel och vi lägger fokus på att den ska vara inbjudande både för öga och mun. Johanna lagar mat som barnen känner igen, men bjuder också på utmaningar i form av nya rätter eller tillbehör. Vi jobbar medvetet för att ha en hållbar meny där vi arbetar för minskat svinn, samt har en hög andel ekologiska och svenska råvaror.