Aktiviteter under året

I föreningen gör vi många olika roliga saker främst för våra barn men också för oss vuxna. Vissa är initierade av föräldrarna och andra av pedagogerna. Här ser du exempel på vad som kan ske under ett år på Trumslagaren.

Målning av lokalerna

Under julledigheten hjälptes föräldrarna i föreningen åt att måla om så att personalen och barnen möttes av fina fräscha lokaler i januari.

Julgransplundring

I början av januari varje år brukar vi ha julgransplundring, ordnad av trivselgruppen. Då dyker ofta hela familjerna upp, ibland med mor- och farföräldrar. Vi sjunger och dansar runt granen och fikar tillsammans. Roligheten avslutas med den efterlängtade och populära fiskdammen.

Påsklunch

Vår duktiga kock dukade upp en härlig påskbuffé till våra barn. Dagens lunch fick barnen också äta sittandes i långbord. Dukning och pynt hade såklart barnen hjälpt till med.

Årsmöte

Årsmötet är föreningens viktigaste möte under året, då styrelsen väljs och budgeten för det kommande året läggs fast. Det hålls vanligen i mars-april.

Utvecklingssamtal

Ett samtal om ert barns utveckling erbjuds regelbundet för Trumslagarens föräldrar, som regel en gång per läsår.

Fixardag

Föreningens  samlas en söndag per termin för att hjälpa till att fixa både inom- och utomhus med sånt som behövs. Vi grillar korv på gården och passar på att umgås lite.

Utspark

Fyra barn kommer börja i förskoleklass till hösten. Vi föräldrar ordnar en utsparkspicknick med alla familjer, ofta i Älvsjöskogen. Lekar, korvgrillning och så avslutningsvis en skattjakt för de fyra som nu har blivit för stora för Trumslagaren.

Sommaravslutning

Familjerna samlas på Trumslagarens gård, vi sitter på filtar och har med picknick. Barnen sjunger sommarsånger och sen får vi se vad de jobbat med under året i ett fint vernissage. Föräldrarna passade också på att ge alla i personalen en sommarpresent.

Cykelfest

Årets höjdpunkt enligt många! En lördag i september fixar vi barnvakt och föräldrarna umgås en kväll. Vi cyklar hem till varandra och äter förrätt, varmrätt och efterrätt hos olika familjer, sen ses alla på efterfest.

Första hjälpen-kurs för föräldrar

Under några timmar fick vi föräldrar bland annat lära oss hur vi ska göra ifall något barn skulle sätta i halsen, bli medvetslös, få sårskador eller hamna i chock. Vi fick också prova hjärt- och lungräddning på barndockor.

Fixardag

Höstens löv sopades bort, nytt grus under klätterställning och ännu mer sand i sandlådan. Inomhus blev kylar och frysar extra rengjorda och fönsterna skinande rena. En helt vanlig fixardag där vi föräldrar ordnar det som annars inte hinns med under arbetstid.

Teater Pero på Trumslagaren

Tillsammans med några familjedaghem i området hyr Trumslagaren in teatersällskap som visar sina föreställning i vår stora sal. Under hösten 2020 har vi fått se Teater Pero’s uppsättningar av ”Astons stenar” samt  ”Vem ser Dim?”. Vi har normalt besök av teaterföreställningar 2-4 gånger per läsår.

Lucia

Årets luciafirande blev lite annorlunda men föräldrar och syskon fick njuta av sång från ett digitalt luciatåg med tomtar, pepparkaksgubbar, lucior och tärnor.

Vi föräldrar passade på att tacka personalen med en julpresent.